Committee of Practitioners (COPS) Meeting Thursday, January 21, 2016 @ 10:30 AM – 3:15 PM

New York State Education Department 89 Washington Avenue, Albany, NY 12234 Room: EB 146

AGENDA

Торіс	Presenter	Time
Welcome and Introductions	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	10:30 - 10:35
	Office of Accountability	(5 minutes)
Regents Actions	Angelica Infante-Green, Deputy Commissioner	10:35 - 11:05
	P-12 Instructional Support	(30 minutes)
Recommendations from Governor's Common Core Task Force:	Peter Swerdzewski, Assistant Commissioner	11:05 - 11:25
Implications for State Assessments	Office of Assessment, Standards and Curriculum	(20 minutes)
 NY Common Core Task Force Final Report: https://goo.gl/5j2Uqc 		
Every Student Succeeds Act (ESSA) 2015: Implications for Assessments	Peter Swerdzewski, Assistant Commissioner	11:25 – 11:45
 State Assessments, Standards, and Curriculum in 2016and 	Office of Assessment, Standards and Curriculum	(20 minutes)
Beyond: http://goo.gl/rHqnRX		
Every Student Succeeds Act (ESSA) 2015: Update on Implementation	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	11:45 – 12:00
	Office of Accountability	(15 minutes)
Every Student Succeeds Act (ESSA) 2015: Implications for Funding	John Delaney, Director of Operations	12:00 – 12:15
	Office of P-12 Education	(15 minutes)
Every Student Succeeds Act (ESSA) 2015: Potential Impact on Equitable	Leon Hovish, Associate in Education Improvement Services	12:15 - 12:30
Services for Private School Students	Title I School and Community Services	(15 minutes)
 What Has Stayed the Same and What Has Changed Under the New 		
Legislation: http://goo.gl/Ag4dwX		
BREAK		12:30 - 1:00
		(30 minutes)
Revisions to APPR	Yana Dushko, Senior Attorney	1:00 - 1:30
 Board of Regents item: http://goo.gl/Hmr76G 	Alexander Trikalinos, Education Specialist	(30 minutes)
 Transition FAQ guidance document: http://goo.gl/d9Cyrr 	Office of Teacher and Leader Effectiveness	
Building a System of Accountability and Support Under ESSA	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	1:30 - 3:00
 Accountability Requirements Under ESSA: http://goo.gl/d1LcuK 	Office of Accountability	(90 minutes)
Next Steps	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	3:00 - 3:15
	Office of Accountability	(15 minutes)

To facilitate planning for the meeting, <u>please email Kin Chee at kin.chee@nysed.gov</u> by **12:00 noon on Tuesday**, <u>January 19</u>, <u>2016</u> to confirm your attendance at the meeting. Without this confirmation, we will assume you will not be attending. We strongly encourage you to participate in the meeting in person.

In the event that you can't attend the meeting in person, but you still wish to participate in the meeting, please be prepared to dial in at <u>1-866-394-2346</u> (Conference Code: 453-361-5365), at least 15 minutes prior to the start of the meeting. In addition, please email Kin Chee at kin.chee@nysed.gov by 12:00 noon on Tuesday, January 19, 2016 to advise us of your intention to participate by phone.