Committee of Practitioners (COPS) Meeting Tuesday, July 12. 2016 @ 1:00 – 3:30 PM

New York State Education Department 89 Washington Avenue, Albany, NY 12234 Room: EB 217

.

AGENDA		
Торіс	Presenter	Time
Welcome and Introductions	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	1:00 - 1:05
	Office of Accountability	(5 minutes)
Regents Actions	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	1:05 – 1:15
	Office of Accountability	(10 minutes)
Every Student Succeeds Act (ESSA) – UPDATE and Consultation	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	1:15 – 2:05
	Office of Accountability	(50 minutes)
New Registration and Continuing Teacher and Leader Education (CTLE)	Ann Jasinski, Assistant Director	2:05 - 2:25
Requirements for Classroom Teachers and School Leaders - UPDATES	Office of Teaching Initiatives	(20 minutes)
Multiple Pathways to Graduation - UPDATES	Marybeth Casey, Middle Level Supervisor	2:25 – 2:55
	Office of Assessment, Standards and Curriculum	(30 minutes)
FY 15-16 School Improvement Grant (SIG) and SIG 7 RFP - UPDATES	Dr. Cheryl Atkinson, Assistant Commissioner	2:55 - 3:10
	Barbara Moscinski, Associate in Education Improvement Services	(15 minutes)
	Office of Innovation and School Reform	
Title I COPS Committee: Standards for Membership	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	3:10 - 3:25
	Office of Accountability	(15 minutes)
Next Steps	Ira Schwartz, Assistant Commissioner	3:25 - 3:30
	Office of Accountability	(10 minutes)

To facilitate planning for the meeting, <u>please email us at Title1-Cops@nysed.gov</u> by **12:00 noon on Monday, July 11, 2016** to confirm your attendance at the meeting. Without this confirmation, we will assume you will not be attending. We strongly encourage you to participate in the meeting in person.

In the event that you can't attend the meeting in person, but you still wish to participate in the meeting, please be prepared to dial in at <u>1-866-394-2346</u> (Conference Code: 453-361-5365), at least 15 minutes prior to the start of the meeting. In addition, <u>please email us at Title1-Cops@nysed.gov</u> by <u>12:00 noon</u> on Monday, July 11, 2016 to advise us of your intention to participate by phone.